Woontrend:Eclectischwonen

Slogan logo Dat is een goed idee!

We horen het steeds vaker langskomen, een eclectisch interieur. Eclectisch betekent eigenlijk: “De beste stijlelementen uit voorgaande stijlperiodes samenvoegen”. Meestal wordt ermee bedoeld dat er verschillende stijlen door elkaar worden gebruikt. Wees dus selectief en kies de beste elementen uit voor een mooie combinatie! Maar hoe doe je dat nu precies? Wij helpen je op weg!

Mixen van stijlen

Zoals al gezegd kan iedere woonstijl de basis zijn van een eclectisch interieur. Van Basic & Puur tot Industrieel & Vintage. Hierover leren we je meer in een vorige blog. Vanuit hier is het zaak om je favoriete stukken uit oudere stijlen toe te voegen. Dit kan gaan om een retro stoel of kleed, of een statement schilderij aan de muur. Wat je favorieten zijn maakt niet uit, het gaat erom dat je verschillende stijlen mixt. Om ervoor te zorgen dat het toch een geheel vormt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je eenheid in het kleurenpalet behoudt. Verder staat het je vrij om te mixen met prints en materialen!

Materialen in een eclectisch interieur

Welke materialen passen nu het best in een eclectisch interieur? Een grof, Perzisch vloerkleed zou een passend element kunnen zijn. Parade of Desso heeft een zeer uitgebreid assortiment! Deze kan gecombineerd worden met een klassieke leren stoel of juist met een moderne kuipstoel. Ook hoeft dit kleed niet het enige printje te zijn, op de bank kan prima een groot kussen met een opvallende grafische print.

Tips voor een eclectisch interieur

  • Wat zo fijn is aan deze trend, is dat als je het goed aanpakt, hij tijdloos is. Maak daarom zo min mogelijk gebruik van trends als kurk en koper, en kies alleen voor tijdloze elementen.
  • Plaats niet overal in de ruimte wat accessoires, maar verzamel ze juist bij elkaar.
  • Planten passen perfect in deze woontrend. Ze zijn makkelijk te combineren met elkaar, en met andere stukken in de ruimte.
  • Wanneer je met een echte eye-catcher werkt, zorg dan dat de meubels en accessoires eromheen de aandacht er niet vanaf trekken.

  • Enthousiast geworden over deze woontrend? Begin met het maken van een moodboard, zo ontdek je het best wat jij zelf mooi vindt! Ook is er oneindig veel inspiratie te vinden op Pinterest.