Woontrend 2020:wabi sabi

Juist in een tijd waarin alles even anders is, merk je hoe fijn het is om thuis te zijn. Thuis kun je het meest jezelf zijn, voel je je veilig en maak je bijzondere herinneringen met familie en vrienden. En juist nu merken we dat een fijn huis niet alleen afhankelijk is van de mensen die erin wonen, ook je interieur draagt bij aan het woonplezier. Richt jij je huis graag in volgens de nieuwste woontrends? Houd dan komende weken onze blog in de gaten! Voor ons Restyle inspiratiemagazine dat in september verschijnt selecteerden we vijf woontrends voor je. In de komende weken stellen we deze aan je voor. In deze blog: Wabi Sabi.

Wabi Sabi gaat over weglaten. Een bescheiden en sober leven. Deze Japanse levensfilosofie dringt door tot de levensstijl van Japanners en komt terug in alles: de manier van leven, interieur, kunst, eten en literatuur. Een imperfect interieur staat voor asymmetrisch, sobere kleuren, de kracht van de natuur en verschillende structuren en vormen. Niets hoeft perfect te zijn, en dat geeft rust.

Wabi Sabi kleuren en materialen

Producten die uit de natuur komen geven een bepaalde rust. Ze zijn er altijd geweest. Katoen, linnen, wol, beton en hout zijn bijvoorbeeld echte wabi sabi materialen. Ook onbewerkte metalen en koper dat uiteindelijk roest worden steeds mooier. Grijs beton, onbewerkt hout, ruw steen en spannend marmer. Kies voor bijpassende kleuren antraciet, zwart en groen voor een stoer interieur. Of ga voor een wat meer verfijnde uitstraling in combinatie met goud, bruin, wit en terra.

Wabi Sabi accessoires en styling

Wij houden van spullen met een verhaal. Een souvenir, handgemaakte meubels en materialen uit de natuur. Wie weet waarvandaan. Zelfs kapotte spullen, verkleuring, krassen en dutten of opnieuw in elkaar gelijmd (écht Japans: kintsugi, het repareren van gebroken porselein of aardewerk met goudkleurige lak) hebben zijn charme. Waarom iets weggooien wat nog goed is?

Restyle inspiratiemagazine

Het nieuwe Restyle magazine bevat inspiratie en tips om van jouw huis een fijn thuis te maken. Een compleet lifestyle magazine vol ideeën. Lees meer over de nieuwste woontrends, doe inspiratie op vanuit de Japanse wabi-sabi filosofie en het kleurrijke New York, maak van je huis een opgeruimde oase van rust en ontdek de mooiste woonaccessoires. Houd onze website en socials in de gaten en download het magazine of haal hem gratis op in de winkel per september 2020!

Bezoek Jouw Binnenhuisadviseur

Een fijn huis is een huis waar je blij van wordt. En dat begint bij een goede basis. Vloer- wand- en raamdecoratie is enorm belangrijk voor de sfeer en warmte in huis. Als binnenhuisadviseur weten wij als geen ander wat onze producten voor je huis kunnen doen. We vertellen er je graag over in het Restyle magazine, maar ook in onze winkel! Onze opgeleide, enthousiaste stylisten helpen je graag bij het opfrissen van je huis of een complete verbouwing. Maak gerust een afspraak, zodat we alle tijd voor je hebben. De hulp inschakelen van een binnenhuisadviseur is daarom altijd een goed idee.

gratis interieuradvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.