Wintermug alerttijd voorhorren!

De zomer is allang voorbij en voorlopig ook zeker nog niet in aantocht en tóch hebben mensen in verschillende delen van Nederland last van muggen. Met horren hou je de insecten buitenshuis. We vertellen je er graag meer over!

Wintermuggen in Nederland

De wintermuggen die in verschillende delen van Nederland zijn gesignaleerd betreffen volgens de Wageningen Universiteit de molestusvariant. Een mugsoort die nauw verwant is aan de gewone huissteekmug. De zachte winter zou bijdragen aan de aanwezigheid van het insect.

Met horren hou je wintermuggen buiten de deur

In huis speelt ventilatie een belangrijke rol. Hierbij wil je insecten, zoals wintermuggen, maar ook ander ongedierte buiten houden. De horren van Luxaflex® zijn hiervoor een ideale oplossing en bieden volop mogelijkheden voor vrijwel ieder raam of deur. Afhankelijk van het type kozijn, inbouwruimte, gebruikswensen en natuurlijk persoonlijke smaak is er voor ieder raam een passende Luxaflex® hor te vinden.

Rolhorren, vaste horren, inzetrolhorren of hordeuren van Luxaflex®

In onze collectie vind je horren van onze leverancier Luxaflex®. Je kunt daarbij kiezen voor rolhorren, vaste horren of hordeuren.

Rolhorren

Kies voor de vormgeving die bij je past. Een sierlijk profiel of juist een brede variant voor een meer robuuste uitstraling. Wanneer de hor niet gebruikt wordt, is het gaas onzichtbaar opgerold in een cassette. Deze variant horren is ook heel geschikt voor dakramen.

Vaste horren

Vaste horren zijn de meest eenvoudige en breedste toepassing als het om horren gaat. Deze horren kunnen binnen of buiten worden gemonteerd en kennen een uiterst geringe inbouwdiepte. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor draai-kiepramen, en kunnen ze zonder in de kozijnen te boren of schroeven gemonteerd worden.

Inzetrolhor

Deze vorm van horren combineert de flexibiliteit van een inzethor met de elegantie van een rolhor. De inzethor is te monteren zonder boren en zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Hordeuren

Luxaflex® biedt ook verschillende soorten hordeuren: schuivend, scharnierend of plissé. We helpen je graag de juiste hordeur te vinden voor jouw woonsituatie en laten je zien hoe gebruiksgemak en insectenwering perfect samengaan.

Hou met horren ook pollen buiten de deur

Bij iedere hor zijn er meerdere keuzes gaas mogelijk. Zo zijn onze rol- en vaste horren nu verkrijgbaar met ClearView® gaas: een dunner gaas, waardoor het zicht naar buiten verbetert en meer ventilatie mogelijk is. Ook is er extra sterk gaas en Poll-Tex® gaas. Dit gaas houdt 90 procent van alle pollen buiten, dat is ideaal voor mensen met hooikoorts. Je kunt er in dit blog meer over lezen.

Wil je meer weten over onze collectie horren en welke horren geschikt zijn voor jouw woonsituatie? We adviseren je graag. Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak.