Voorjaarsschoonmaak inde woonkamer

Slogan logo Dat is een goed idee!

Een woonkamer inrichten is leuk, maar ook lastig. Zo aan het begin van het nieuwe jaar lijkt ons een perfect moment om een grote voorjaarsschoonmaak te houden in je woonkamer. Wij helpen je graag met tips en inspiratie om een frisse wind door deze ruimte te laten waaien.

Woonkamer inrichten

Van alle kamers in huis breng je over het algemeen de meeste tijd door in de woonkamer. Het is dus belangrijk dat dit een sfeervolle en gezellige kamer is waar je je prettig voelt en tot rust kunt komen. Het begint allemaal bij het ontdekken van een eigen woonstijl en het opdoen van inspiratie. Als Jouw Binnenhuisadviseur weten wij daar wel raad mee en helpen je graag. Alles over woonstijlen lees je hier.

Woonkamer inspiratie opdoen

Onze favoriete plek om inspiratie op te doen is Pinterest. Hier vind je de leukste woonideeën voor je interieur. Van inspiratie op het gebied van vloeren tot de verschillende woonstijlen en van zelfmaakideeën tot inspirerende muurteksten. Ben je nu iets moois tegengekomen op Pinterest of in een tijdschrift, neem deze plaatjes dan mee naar de winkel zodat wij kunnen helpen om dit het beste te vertalen naar jouw interieur.

Maak je moodboard

Wanneer je meerdere ideeën verzameld hebt, kan je hier een moodboard van maken. Aan de hand hiervan kies je jouw woonstijl. Wij van De Binnenhuisadviseurs hebben daarvoor speciaal een moodboard app ontwikkeld, een handig hulpmiddel bij het opdoen van inspiratie.

Kleuren kiezen

Welke kleurencombinatie past nu goed in uw woonkamer? In een industrieel interieur worden vaak kleuren als zwart, wit en grijs in combinatie met legergroen gebruikt terwijl pasteltinten weer goed passen in een romantisch interieur. Bij een landelijke inrichting zie je juist weer natuurtinten en vergrijsd groen. Naast je woonstijl is het natuurlijk belangrijk om de trends van 2018 mee te nemen!

Meubels kiezen

Wanneer de woonstijl en de kleur zijn bepaald moeten de meubels erbij gekozen worden. Tip: meet thuis eerst altijd goed de woonkamer op. Vind je het lastig inschatten? Leg dan de omtrek van de meubels uit met karton. Zo voorkom je dat je met te grote meubels komt te zitten. Ook is het belangrijk om te bepalen welke functie meubels moeten hebben. Wil je een grote bank voor veel bezoek of liever een eigen relaxfauteuil? Natuurlijk kunt u met al uw vragen bij ons terecht. Maak een afspraak voor gratis, vrijblijvend advies.