Trend: groenin huis

Slogan logo Dat is een goed idee!

Je kunt er niet omheen: de kleur groen is ontzettend populair voor je interieur. Niet gek, de kleur van de natuur zorgt voor een rustgevend gevoel en je haalt er buiten mee naar binnen. Ook fijn: je hoeft voor deze interieurtrend geen groene vingers te hebben! Zo pas je de kleur groen toe in je interieur.

Natuurlijk groen

Van een lange wandeling door het bos kun je heerlijk rustig worden. Dit fijne, rustgevende gevoel kun je in huis halen door aan je interieur groentinten toe te voegen. Combineer verschillende groentinten om je interieur een frisse, rustgevende uitstraling te geven. Het mooie van groen is dat het in zoveel tinten bestaat die onderling perfect te combineren zijn. Van mosgroen tot flessengroen en van mintgroen tot legergroen. Combineer de tinten met elkaar en met wit, grijs, zwart en natuurlijke materialen zoals hout en rotan om het natuurlijke gevoel te benadrukken. Combineer een groene wand bijvoorbeeld met raamdecoratie in een linnen stof in een mooie aardse toon.

Plantengroen voor een botanisch interieur

Een andere manier om groen én de natuur in huis te halen is door middel van plantengroen. Kamerplanten brengen je interieur letterlijk tot leven. Maar dat niet alleen, planten in je interieur zorgen ook voor een fijn luchtklimaat in huis. Planten dragen namelijk bij aan de zuivering van de lucht in huis.

Met planten kun je eindeloos variëren: plaats ze in een groep bij elkaar als stilleven met eventueel andere woonaccessoires. Hang ze op met behulp van plantenhangers. Plaats een enkele, grote kamerplant op een bijzettafeltje naast de bank of zet een verzameling planten in de vensterbank. Voor elke ruimte in huis geldt: planten brengen de ruimte tot leven. Overweeg dus ook eens om planten toe te voegen aan je slaapkamer, badkamer, het toilet of op de kinderkamer!


Groen zonder groene vingers

Wees gerust, voor deze interieurtrend hoéf je geen groene vingers te hebben! Je kunt de trendkleur groen ook in je interieur verweven door te kiezen voor een botanisch behang of een behang in een mooie groene tint. Bang dat planten het bij jou niet overleven? Denk ook eens aan een poster of print van een mooi blad of plant. Zo haal je toch groen in huis, maar is de gieter overbodig.

Nieuwsgierig hoe je de trend groen in huis kunt toepassen? Met persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel inspireren we je graag en komen we samen tot een mooi resultaat. Maak een afspraak om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.