Trend:exotischwonen

Slogan logo Dat is een goed idee!

Ga je nog op vakantie? Vergeet dan niet een mooi souvenir mee te nemen uit je vakantieland. Bij de trend exotisch wonen passen vakantiesouvenirs namelijk perfect. Evenals aardse kleuren, drukke prints en natuurlijke materialen. We vertellen je er alles over!

Aards kleurenpalet

Het kleurenpalet voor deze trend ligt dicht bij de kleuren van de aarde en varieert van donkerbruin tot terracotta en beige. Aangevuld met okergeel en plantengroen. Voor een mooi contrast voeg je zwarte accenten toe en ook geborsteld goud past in het kleurenpalet.

Natuurlijke materialen

Wat materialen betreft blijft deze trend ook zo dicht mogelijk bij de natuur: hout, rotan, linnen, wol en leer worden veel gebruikt voor meubels en accessoires. Combineer bij deze trend alles met alles. Mix kleuren en patronen met elkaar binnen het kleurenpalet en je zult zien dat een rijk en warm interieur het resultaat is. Kies voor een behang met een print die doet denken aan inheemse patronen of een gordijn met een mooie print.

Jungle in huis

Vooral cactussen en vetplanten passen heel goed bij deze wereldse woontrend, maar ook grote tropische planten als de Strelitzia (paradijsvogelplant), Musa (bananenplant) en de Alocasia (olifantsoor) zorgen voor een fijne jungle sfeer. Groepeer de planten zodat je een echte jungle in huis creëert.

Van ver

Een plaid uit Spanje, een masker uit Afrika en een schaal uit Marokko. Wat je van ver meeneemt past prima in je interieur. Gebruik bijvoorbeeld een open wandkast om souvenirs in uit te stallen. Vergezel je souvenirs van plantengroen om het sfeertje compleet te maken.

Nieuwsgierig hoe je deze trend thuis kunt toepassen? Met persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel inspireren we je graag en komen we samen tot een mooi resultaat. Maak een afspraak om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.