Tips om uwvloer mooi tehouden

Een vloer is bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Dan is het wel zo fijn als u daar zo lang mogelijk van kunt genieten. Dat komt wel goed met deze tips!

Tip 1

Alles begint bij correcte plaatsing van uw vloer. Als u een woning heeft met veel hoeken, schuine wanden en pilaren kan het lastig zijn om uw vloer zelf te leggen. Als planken niet goed op elkaar aansluiten, komt er gemakkelijk stof en ander vuil tussen. En dat niet alleen, uw mooie strakke vloer lijdt schade en dat willen we te allen tijde voorkomen. Daarom zijn wij zo blij met onze stoffeerders, die u alle zorgen uit handen nemen. Het zijn echte vakmensen, waar wij dagelijks mee werken. Van het inmeten tot het leggen van de vloer: laat dat maar aan hen over.

Tip 2

Wees voorzichtig met het verschuiven van meubels, want een zware tafel of bank kan een kras achterlaten op uw mooie vloer. Dat willen we natuurlijk niet! Probeer meubels zoveel mogelijk op te tillen in plaats van te verschuiven. Zijn de meubels te zwaar om op te tillen? Zorg dan dat u er een mat of doek onder legt.

Tip 3

Uw vloer heeft in principe geen speciaal onderhoud nodig. Wees spaarzaam met het gebruik van water en gebruik liever een vochtige dweil, stofwisser of een microvezeldoek.

Tip 4

Ventileren is altijd goed, zeker op plaatsen waar vocht aanwezig is, zoals in de badkamer en keuken. Zet af en toe een raam of deur open en indien mogelijk uw ventilatie aan. Zo krijgen schimmels en bacteriën geen kans.

Tip 5

Plaats een goede schoonloopmat bij uw voordeur, zodat zand en ander vuil niet mee naar binnen worden genomen. Een schoonloopmat bij de voordeur werkt het beste als de mat minimaal 120 cm diep is, maar dat is ook afhankelijk van de vloer die u heeft liggen.

Tip 6

Voorzie stoelpoten, tafelpoten en andere schuivende meubelstukken van goede viltjes. Zo voorkomt u krassen.

Tip 7

Controleer regelmatig de stofzuigermond. Op een gegeven moment kan deze versleten zijn en daardoor krassen op uw vloer veroorzaken.

Vragen over uw vloer?

Wij weten alles van vloeren en hoe u deze het best kunt onderhouden. Mocht er toch onverhoopt een kras of beschadiging zijn ontstaan, dan kunnen onze stoffeerders u helpen. Ook bij het kiezen van een nieuwe vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de grootste vloerenspecialist in uw regio met een zeer grote collectie van bekende merken en een voordelig eigen NL Label. We bieden niet alleen de meest uitgebreide collecties en presentatie van Marmoleum en Novilon, laminaat, PVC, linoleum en vinyl, maar we hebben ook gediplomeerde stylisten en vakkundige stoffeerders in huis die u helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe vloer. Juist omdat er zoveel mogelijk is, adviseren wij u een bezoek aan onze winkel of een afspraak te maken met een van onze stylisten.