blogs
27 mei, 2022

Behang met een twist – hoe combineer je opvallend behang

Behang met een twist – hoe combineer je opvallend behang


Wil je een saaie muur opfrissen? De verfkwast lijkt vaak de makkelijkste keuze. Niets is minder waar; tegenwoordig is behang net zo eenvoudig om aan te brengen! En hoewel  behang jaren geleden nog een beetje als oubollig werd gezien, is het de laatste tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Het geeft je ruimte in een handomdraai meer warmte, sfeer en persoonlijkheid. Én de opties zijn eindeloos. Lees je mee?

 

Uitgesproken behang toepassen in je interieur

Behang kan in vrijwel  iedere kamer van het huis worden gebruikt, denk aan de slaapkamer, kinderkamer of woonkamer. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje lef bezitten om een uitgesproken behang toe te passen in je interieur. Heb je een druk behang op het oog, maar weet je niet hoe je deze vervolgens moet combineren met de rest van je interieur? Begin dan in een kleine ruimte zoals de hal of het toilet. Over het algemeen is een groot patroon wat minder druk dan een klein patroon.
 

1.jpg

Terugkomend kleurgebruik

Denk ook aan het kleurgebruik: de meeste behangmotieven zijn in meerdere kleurcombinaties beschikbaar, zoals dit onder- en bovenstaande bladmotief dat vanwege het andere kleurgebruik een geheel andere sfeer neerzet.

3.jpg

De kracht van herhaling is ook toepasbaar op meubels en accessoires. Wanneer je tinten uit het behang laat terugkomen in meubels of accessoires, merk je dat je zo toch rust kan behouden.  Je kunt er ook voor kiezen om je accessoires en meubels in een contrasterende kleur te plaatsen. Je meubels vallen zo extra op en nemen de aandacht van het behang iets weg.

Behang combineren

We horen in onze winkel vaak dat klanten één muur als eyecatcher willen behangen, en de overige muren wit schilderen. Het grafische behang is immers al ‘druk genoeg’. Op deze manier leg je echter extra nadruk op het behang. Een tweede behang of muurverf in neutrale kleuren − die bijvoorbeeld terugkomen in het ‘eyecatcher’ behang − zorgen voor veel meer rust én sfeer in de ruimte. Ook aardetinten zijn veilige, rustige kleuren. Heb je een behang op het oog en heb je hier vragen over? We helpen je graag!

4.jpg


Een echte must voor de kinderkamer

Tover de kinderkamer om tot het fijnste plekje in huis. Behang is misschien wel het meest sfeerverhogende onderdeel van de kinderkamer. Hier voegt een printje een speelser effect toe aan de kamer. Bovendien leuk voor je kleintje om naar te kijken! Vind je een hele muur behangen too much? Je kunt ook kiezen voor een paar stroken behang om een hoekje te accentueren, bijvoorbeeld achter het bedje. Eenmaal een keuze gemaakt kun je de rest van de kamer qua kleur afstemmen op het behang. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van natuurlijke materialen zoals een houten ledikantje in combinatie met een mooi zacht speelkleed. 

6.jpg

Ga ook voor sfeervol behang

Door te kiezen voor behang geef je jouw woning een hele eigen uitstraling. De perfecte manier om je woning een nieuwe look te geven! Daarvoor hoef je echt niet de gehele woning te behangen, kies voor een klein of groots effect en combineer een opvallend behang met een neutraal behang of geverfde muren voor een sfeervol en rustig geheel. En belangrijk: behang is in talloze prints en kleuren verkrijgbaar, zo is er voor ieder wat wils.

Heb je zin om aan de slag te gaan met behang maar weet je niet hoe? Onze interieuradviseurs helpen je graag! Kom langs of maak alvast een afspraak voor uitgebreid advies.

Beelden: Eijffinger