Klassiek maarniet gedateerd:horizontale jaloezieën

Slogan logo Dat is een goed idee!

Het is dé klassieker onder de raamdecoratie: horizontale jaloezieën maar deze raambekleding is zeker niet gedateerd. In tegendeel zelfs! De zonwering wordt gemaakt van verschillende materialen en past hierdoor in elk interieur. We geven je graag wat inspiratie!

Waarom horizontale jaloezieën?

Er zijn zoveel soorten raamdecoratie en zonwering, waarom zou je dan kiezen voor zo’n klassieke variant? Het grootste voordeel van horizontale jaloezieën is dat je binnenvallend licht goed kunt reguleren en regelen. Bij felle zon kantel je lamellen wat meer en ’s avonds kun je ze helemaal sluiten als je graag wat privacy wilt. Open je ze dan ’s morgens weer, dan komt het licht je tegemoet.

Je kiest ook voor jaloezieën omdat er zoveel variaties mogelijk zijn. Voor elk interieur is wel een passend product te vinden door de grote verscheidenheid in materialen, breedtes of afwerking. De klassieke variant, aluminium horizontale jaloezieën, is het bekendst en wordt vaak gebruikt in keukens en badkamers vanwege de praktische eigenschappen: ze zijn goed schoon te houden en kunnen tegen vocht. Maar juist in vochtige ruimtes is ook pvc (kunststof) heel geschikt.

Houten jaloezieën

Wil je een natuurlijke look in huis? Kies dan voor houten horizontale jaloezieën. Met houten jaloezieën geef je het interieur een natuurlijke sfeer. Onze houten jaloezieën zijn niet alleen mooi in een puur en natuurlijk interieur met veel natuurlijke materialen, maar staan ook geweldig in een stoer en industrieel interieur vanwege het contrast met harde, stoere materialen.

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in wit, diverse houtkleuren of houtafwerkingen. Wil je een houtlook in een natte ruimte? Dat kan ook! In onze collectie vind je ook kunststof jaloezieën met houtlook. Lees meer over houten jaloezieën in het blog: ‘Een natuurlijke look met houten jaloezieën’.


Kies je stijl

Niet alleen het materiaal, maar ook de breedte van de lamellen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van horizontale jaloezieën. De meeste aluminium jaloezieën zijn 25 mm breed, maar kies je bijvoorbeeld voor een heel smalle lamel van 16 mm, dan geeft dit een fijn en transparant resultaat wanneer de raamdecoratie open is. Kies je juist voor een lamel van 50 mm, dan kies je voor raamdecoratie die heel stoer en aanwezig is.

Een brede houten jaloezie past bijvoorbeeld heel goed in een landelijk interieur, maar staat ook mooi als je voor een stoer en industrieel interieur gaat. Hou je van strak en modern of zoek je horizontale jaloezieën voor je werkkamer of kantoor, dan kun je het best kiezen voor een aluminium lamel in 50 mm. Dat geeft lekker veel daglicht om bij te werken. Kies je horizontale jaloezieën alleen vanwege hun praktische eigenschappen, dan is een lamel van 25 mm een goede keuze. En met een enorme variëteit in kleuren en materialen is er voor elke ruimte in huis wel iets passends te vinden.

Horizontale jaloezieën afstylen


Tot slot kun je horizontale jaloezieën helemaal afmaken door te kiezen voor een ladderband. Standaard wordt de raamdecoratie geleverd met een ladderkoord, maar bij bredere lamellen kun je ook kiezen voor een ladderband. Dit is een textiele band die de raamdecoratie een extra accent geeft. Deze band is verkrijgbaar in verschillende breedtes, kleuren en patronen. Zo kun je de jaloezie naar eigen smaak en stijl afmaken en daar helpen we je natuurlijk graag bij!

Ben je benieuwd naar horizontale jaloezieën? Kom langs in onze winkel voor advies en om de mogelijkheden en verschillende opties te bekijken.

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.