Het effect vande kleur groenop je interieur

Slogan logo Dat is een goed idee!

Bij veel mensen leeft het idee dat een keuze voor een kleur in het interieur permanent is, en dus eng. Terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn! De keuze voor een geschikte kleur in je interieur kan zorgen voor een ruimer aangezicht, of een hele andere sfeer. Omdat de kleur groen in veel trends terugkomt dit seizoen (bijvoorbeeld in de trend met natuurlijke materialen) lichten we deze kleur voor je uit!

Effect van groen

Groen was lang niet altijd al zo populair in het interieur als dat het nu is. Jammer, want het effect van groen kan helder en kalm zijn, maar ook opwekkend. Wanneer je kiest voor lichte tinten, kan je de kleur in elke ruimte in het huis gebruiken. Van de slaapkamer tot de werkkamer en de keuken geeft de kleur ontspanning.

Het combineren van verschillende kleuren groen met elkaar creëert een harmonieus effect. Let op: donkergroen kan een benauwde indruk geven en maakt de ruimte kleiner, kies daarom voor lichtere varianten. Ton-sur-ton noemen we dit, daar vertellen we je meer over in een vorige blogpost.

Groen op de muur

Ga je voor groen op de muur, kies er dan voor om twee wanden tegenover elkaar deze kleur te geven. De één in een wat donkerdere tint dan de ander, dit geeft de ruimte een breder effect. Een hoogglans groene muur pakt al snel fout uit, een kalkachtige verf of een mat behang kan juist een prachtige eye-catcher worden.

Een minder permanente oplossing is een groen vloerkleed. Een rustige optie hiervoor is smaragd- of dennengroen. Zorg er wel voor dat de kleur van de meubels in contrast is met de kleur van het vloerkleed voor een fris effect.

Combineren met groen

Groen combineert het makkelijkst met bruin. Dit past perfect in de trend met natuurlijke materialen en de urban jungle trend. We schreven hier al eerder over in deze blog. Hout is een materiaal dat samen met groen goed past in de woonstijl Basic & Puur. Houten krukjes, tafeltjes, en andere kleine accessoires zijn onmisbaar. En natuurlijk niet te vergeten: planten. Deze passen in alle soorten en maten binnen deze woontrend met groen. Grote cactussen, of leuke hangplantjes, aan jou de keuze.

Om jezelf te helpen bij het maken van een kleurkeuze is een moodboard een perfect hulpmiddel. Neem eens een kijkje op Pinterest of gebruik onze moodboard app! Voor meer inspiratie en advies kan je ook bij ons langskomen, we staan graag voor je klaar.