Back-to-school: studieplekvoor dekinderen

De zomervakantie loopt langzaamaan op zijn einde, dat betekent dat de kids ’s ochtends weer op de fiets stappen naar school en ’s middags weer thuis komen met een tas vol huiswerk. Het normale leven gaat zo weer beginnen! Niet geheel onbelangrijk om de slaapkamer hierbij een opfrisbeurt te geven zodat hier ongestoord huiswerk gemaakt kan worden.

Zorg voor voldoende licht

Een goede werkplek is cruciaal om goed huiswerk te kunnen maken! Hiervoor zijn een aantal punten belangrijk om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld daglicht!

Daglicht stimuleert de productiviteit en helpt om beter en met meer concentratie huiswerk te maken. In een donkere ruimte word je al snel moe en minder gefocust. Zorg daarom dat het bureau onder een raam komt te staan voor voldoende daglicht.

Binnenzonwering kan hierbij een uitkomst zijn. Hiermee zorg je ervoor dat de privacy niet te lijden heeft onder de lichtinval, of je filtert fel licht dat zorgt voor slecht zicht op de laptop. Wij adviseren je hier graag over! Maak nu een afspraak voor meer tips! Ook zorgt een raam voor genoeg frisse lucht, die ook zo belangrijk is voor de concentratie.

Trends in de kinderkamer

Wanneer er huiswerk gemaakt moet worden, is de kinderkamer eigenlijk al meer een tienerkamer. Daarom is het zaak om de kamer zeker niet kinderachtig in te richten. De industriële woonstijl is een goede optie voor de kinder/tienerkamer. Aan de rustige, maar stoere basis kan iedereen zijn eigen draai geven door middel van accessoires en meubels.

Met een houten bureaublad op stalen palen heb je al een goede start. Voeg hier nog een industriële bureaulamp aan toe en je bent al een heel eind. Als leuke extra maak je van een metalen rooster gemakkelijk een notitiebord waaraan je met wasknijpers van alles ophangt.

TIP: Wanneer je kiest voor een bureaustoel op wieltjes, zorg er dan voor dat de ondergrond hiervoor geschikt is! Een vlakke, gladde vloer werkt hiervoor het best. Wij adviseren je graag!


Altijd leuk om je eerst te oriënteren voor je begint met de restyle van de ruimte. Neem hiervoor een kijkje op Pinterest of maak een moodboard met onze inspiratie app!