5 tipsvoor eengezellig buitenterras

Het is een trend dat binnen en buiten steeds meer in elkaar overlopen. Uw terras, serre of veranda wordt een verlengstuk van uw huis met onder meer een mooie bank, kussens, kaarsen en een buitenkleed. Met name in de zomer brengen we veel tijd door in de tuin en kan het terras wel wat extra aankleding gebruiken. Hoe u die fijne sfeer van binnen naar buiten haalt? 5 tips voor een sfeervol buitenterras.

Potten, planten en bloemen

Of u nu een weelderige tuin heeft met veel bloeiend groen of een knusse binnenplaats met grote stoere terrastegels, één ding is zeker: potten met planten en bloemen doen het altijd goed. Het zorgt voor meer dynamiek op uw terras. Zet de potten op bijzettafels, krukken, trolleys en planken aan de muur. Of creëer een groen wandtuintje met macramé plantenhangers. Helemaal van nu en uw terras ziet er meteen heel anders uit!

Ga voor textiel

Aangezien de Nederlandse zomeravonden soms wat fris zijn, is een mooi plaid geen overbodige luxe. Overdag kunt u het kleed nonchalant over uw buitenbank draperen voor dat luxe gevoel en ’s avonds houdt het zachte plaid u warm. Door kussens op de bank en tuinstoelen te leggen, zorgt u voor een huiselijke en knusse uitstraling. Een buitenkleed dat bestand is tegen vuil en water, maakt het plaatje helemaal af. Buiten omringen we ons tenslotte ook graag met mooie spullen!

Lampjes aan

Goede verlichting is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer. Zo kunt u nog een boek uitlezen en ongestoord met elkaar praten tot diep in de nacht. Er zijn tegenwoordig veel ledlampen die geen elektriciteit nodig hebben of verlichting die op zonlicht werkt. Een combinatie van licht en warmte is ook mogelijk, denk eens aan een mooie vuurtafel. U kunt ook kiezen voor een heater of als u echt wilt investeren in uw terras met een complete terrasoverkapping. Luxaflex® biedt ledverlichtingrails, heaters en stijlvolle overkappingen aan, zodat u het hele jaar buiten kunt zitten.

Loungen of uitgebreid tafelen?

Maak een flexibel terras. De ene keer wilt u loungen, de andere keer uitgebreid tafelen met familie en vrienden. U kunt voor een uitgebreide loungeset met banken en stoelen kiezen, maar denk ook eens aan een grote hangmat, zitzakken of een opvallende fauteuil zoals de Acapulco stoel. Verschillende zitelementen zorgen voor een speelse uitstraling. Het is ook leuk om meerdere hoekjes in uw tuin te maken, met hier en daar een bank of stoel. Zo heeft u altijd een plek in de zon!

Houd het hoofd koel

Met terraszonwering creëert u sfeer en zorgt u dat uw terras een afgebakend stuk in de tuin wordt. Zonwering beschermt u en uw woning ook tegen de warmte en gaat verkleuringen van textiel tegen. Wat voor type buitenzonwering u kiest, hangt af van een aantal factoren waaronder uw persoonlijke wensen en de maatvoering van uw ramen.